Streda, 27. január, 2021 | Meniny má BohušKrížovkyKrížovky

Chuťovkár P. Novotný natáča v D. Doline

Je pol piatej poobede, čas, keď mnohí z nás začnú

Demänovská Dolina - rozmýšľať, čo si dať na večeru. Sedíme vo veľkom a príjemnom interiéri nového hotela v Demänovskej Doline, vonku je teplo a zamračené, schyľuje sa k búrke. Niekoľko hotelových hostí sedí za stolmi, popíjajú víno a debatujú. Obyčajné popoludnie ako každé iné. Až na to, že v zadnej časti, pri otvorenej peci, v ktorej sa zvyčajne pečie pizza, stojí známy zabávač z Chuťoviek, gurmán Peter Novotný v kuchárskej rovnošate. Práve sa spolu s českým režisérom Burianom a slovenským kuchárom Vojtechom Arztom dohadujú o ďalšom vstupe, ktorý chcú natočiť. Okolo pizza baru sú rozostavené svetlá a kamery. Tých je dokopy päť, jedna umiestnená na veľkom, diaľkovo ovládanom ramene.

Televízny štáb je z Čiech, všetci sú zohratí. Bez stresov sa snažia vyriešiť problémové situácie, ako napríklad, či pizza, čo sa v peci pečie, zatiaľ neprihorí, či má Vojtech Arzt prísť sprava či zľava, alebo kde zohnať hlavnej hviezde drevený lopár, na ktorý by mohla položiť horúci pekáč. Práca im ide od ruky, všetko je spravené tak, aby filmári nerušili hostí a naopak. Natáčanie hostia berú ako príjemné spestrenie. Šťastlivcom sa dokonca môže ujsť aj jedlo, ktoré sa v relácii pripravuje. A tých je počas celého dňa asi tak päť až sedem.

Len občas, keď idú naostro, upozorní asistentka réžie prípadných záujemcov o fotografiu so známou osobnosťou, aby fotografovali len bez blesku. V prestávkach medzi natáčaním chodia za Petrom Novotným dámy s rodinami, narýchlo sa postavia k nemu za kuchársky pult, majster sa profesionálne usmeje a pamiatka z dovolenky je na svete. Ešte jeden podpis na pohľadnicu a moderátor sa môže ďalej venovať natáčaniu a svojmu režisérovi Burianovi, mimochodom, súdiac podľa postavy, asi tiež gurmánovi.

Zatiaľ, čo sa pomocný štáb vrhol na porciu zemiakového šalátu, Novotný sa dohaduje so svojim hosťom v relácii, rozhlasovým moderátorom a country spevákom Lubošom Xaver Veselým, kto odnesie hosťom (náhodne vybraným) na stôl pripravené jedlo. S kameramanom sa dohodli, že to bude Peter, kto rodine s deťmi z Bratislavy odnesie pripravenú zapekanú mexickú zeleninu. Novotný ich na záver ešte poprosí, aby sa aspoň dve minúty jedlu skutočne venovali, asistentka réžie im potom naznačí, kedy sa môžu vrátiť ku svojim pizzám.

Novú tvár známej relácie budeme mať možnosť sledovať už zakrátko vo vysielaní nemenovanej komerčnej televízie. Za šesť dní sa štábu podarilo natočiť 17 dielov. Celý štáb mal okolo dvadsať ľudí. Novotný vstáva ráno o siedmej, pripravuje sa na natáčanie, ktoré trvá do siedmej večer, po natáčaní ešte dopisuje texty na svoju internetovú stránku. Typický workoholik, ktorý ešte nestihol ísť na túru. Natáčanie produkovala umelecká agentúra Petra Novotného, ktorý v čase uverejnenia tohto článku zaslúžene dovolenkuje spolu s kuchárom Vojtechom Arztom v Grécku. Laco Gašpar

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  3. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  6. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  7. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  1. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  2. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  3. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  5. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  6. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  7. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  8. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  9. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  10. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 534
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 19 448
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 192
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 314
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 980
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 7 786
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 614
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 361
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 192
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 067
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Liptov - aktuálne správy

Búrlivé oslavy po zisku titulu pokračovali aj v šatni.

V poslednom vydaní MY Liptovských novín v roku 2020 sme uverejnili rozsiahly článok o hokejových majstroch Slovenska v doraste, ktorými sa pred 20 rokmi stali mikulášski mladíci. Článok sme boli nútení rozdeliť na dve časti. Teraz vám prinášame jeho pokračovanie.

22 h

Ďalší diel online diskusie vysielame LIVE vo štvrtok o 11:00 hod na našom Facebooku.

25. jan
Testovanie v Bojniciach.

V Liptovskom Hrádku otestovali počas trojdňového (22. - 24. 1.) skríningového testovania na ochorenie COVID-19 dokopy 1857 ľudí.

26. jan
Ružomberok v oranžovom

Futbalisti MFK Ružomberok uplynulý týždeň odohrali ďalšie dve prípravné stretnutia, tiež s mužstvami II. ligy, a to s poradovým číslom dva a tri.

25. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Po páchateľoch polícia intenzívne pátra.

23 h

Zvolen patrí medzi lepšie okresy.

21 h

Výhrady zástupcov dolných Kysúc boli oprávnené.

21 h

Naše obce a mestá sa testovania zhostili na jednotku, hoci na prípravu mali len pár dní.

26. jan

Už ste čítali?