Demänovská Dolina - rozmýšľať, čo si dať na večeru. Sedíme vo veľkom a príjemnom interiéri nového hotela v Demänovskej Doline, vonku je teplo a zamračené, schyľuje sa k búrke. Niekoľko hotelových hostí sedí za stolmi, popíjajú víno a debatujú. Obyčajné popoludnie ako každé iné. Až na to, že v zadnej časti, pri otvorenej peci, v ktorej sa zvyčajne pečie pizza, stojí známy zabávač z Chuťoviek, gurmán Peter Novotný v kuchárskej rovnošate. Práve sa spolu s českým režisérom Burianom a slovenským kuchárom Vojtechom Arztom dohadujú o ďalšom vstupe, ktorý chcú natočiť. Okolo pizza baru sú rozostavené svetlá a kamery. Tých je dokopy päť, jedna umiestnená na veľkom, diaľkovo ovládanom ramene.
Televízny štáb je z Čiech, všetci sú zohratí. Bez stresov sa snažia vyriešiť problémové situácie, ako napríklad, či pizza, čo sa v peci pečie, zatiaľ neprihorí, či má Vojtech Arzt prísť sprava či zľava, alebo kde zohnať hlavnej hviezde drevený lopár, na ktorý by mohla položiť horúci pekáč. Práca im ide od ruky, všetko je spravené tak, aby filmári nerušili hostí a naopak. Natáčanie hostia berú ako príjemné spestrenie. Šťastlivcom sa dokonca môže ujsť aj jedlo, ktoré sa v relácii pripravuje. A tých je počas celého dňa asi tak päť až sedem.
Len občas, keď idú naostro, upozorní asistentka réžie prípadných záujemcov o fotografiu so známou osobnosťou, aby fotografovali len bez blesku. V prestávkach medzi natáčaním chodia za Petrom Novotným dámy s rodinami, narýchlo sa postavia k nemu za kuchársky pult, majster sa profesionálne usmeje a pamiatka z dovolenky je na svete. Ešte jeden podpis na pohľadnicu a moderátor sa môže ďalej venovať natáčaniu a svojmu režisérovi Burianovi, mimochodom, súdiac podľa postavy, asi tiež gurmánovi.
Zatiaľ, čo sa pomocný štáb vrhol na porciu zemiakového šalátu, Novotný sa dohaduje so svojim hosťom v relácii, rozhlasovým moderátorom a country spevákom Lubošom Xaver Veselým, kto odnesie hosťom (náhodne vybraným) na stôl pripravené jedlo. S kameramanom sa dohodli, že to bude Peter, kto rodine s deťmi z Bratislavy odnesie pripravenú zapekanú mexickú zeleninu. Novotný ich na záver ešte poprosí, aby sa aspoň dve minúty jedlu skutočne venovali, asistentka réžie im potom naznačí, kedy sa môžu vrátiť ku svojim pizzám.
Novú tvár známej relácie budeme mať možnosť sledovať už zakrátko vo vysielaní nemenovanej komerčnej televízie. Za šesť dní sa štábu podarilo natočiť 17 dielov. Celý štáb mal okolo dvadsať ľudí. Novotný vstáva ráno o siedmej, pripravuje sa na natáčanie, ktoré trvá do siedmej večer, po natáčaní ešte dopisuje texty na svoju internetovú stránku. Typický workoholik, ktorý ešte nestihol ísť na túru. Natáčanie produkovala umelecká agentúra Petra Novotného, ktorý v čase uverejnenia tohto článku zaslúžene dovolenkuje spolu s kuchárom Vojtechom Arztom v Grécku. Laco Gašpar