Liptovský Mikuláš - Gold slovenským výrobcom. Z rúk prezidenta republiky Rudolfa Schustera a prezidenta nadácie Jozefa Sitka prevzalo ceny 13 podnikateľských subjektov zo Slovenska.
Medzi ocenenými bola aj Liptovská mliekareň, a.s., so svojou novou termizovanou bryndzou Liptov, ktorú vyrába od júna 2002.
Prečo sa syrári z Liptovskej mliekarne rozhodli termizovať bryndzu, nám vysvetlil Ing. Ján Blcháč, PhD., generálny riaditeľ Liptovskej mliekarne, a.s. , ktorý prevzal prestížne ocenenie Slovak Gold v bratislavskom hoteli Bôrik.
„Tradičná bryndza sa vyrába z ovčieho syra, ktorý nakupujú všetci výrobcovia bryndze na salašoch. Ovčí syr sa vyrába z tepelne neošetreného mlieka. V záujme ochrany spotrebiteľa sa Liptovská mliekareň, a. s., rozhodla ísť cestou termizácie bryndze. Samotná termizácia je proces, pri ktorom dochádza k zničeniu nepriaznivej mikroflóry v potravinách, čím sa predlžuje trvanlivosť výrobkov bez použitia konzervačných látok.„ -r-