Sobota, 19. jún, 2021 | Meniny má AlfrédKrížovkyKrížovky
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Chceš pracovať v cestovnom ruchu? Táto škola je pre teba ako stvorená

Vážení rodičia, máte doma deviataka na základnej škole a uvažujete, na ktorú školu a na ktorý odbor štúdia by ste ho nasmerovali?

Žiaci sa pod vedením pedagógov každoročne úspešne zúčastňujú odborných súťaží  pre kuchárov, marketérov, obchodníkov, barmanov, súťaží cvičných firiem, stredoškolskej odbornej činnosti  ako aj literárnych a športových súťaží.Žiaci sa pod vedením pedagógov každoročne úspešne zúčastňujú odborných súťaží  pre kuchárov, marketérov, obchodníkov, barmanov, súťaží cvičných firiem, stredoškolskej odbornej činnosti  ako aj literárnych a športových súťaží. (Zdroj: ARCHÍV ŠKOLY)

Náš región Liptova je oblasťou cestovného ruchu s hotelmi, reštauráciami, penziónmi, kde nájdu svoje uplatnenie mladí ľudia v profesiách, ktoré je možné študovať na Hotelovej akadémii v Liptovskom Mikuláši.

Portfólio školy tvoria učebné odbory: kuchár, čašník, cukrár, aranžér, a študijné odbory: hotelová akadémia, pracovník marketingu - cestovný ruch, pracovník marketingu - obchod.

Hotelová akadémia je stredná odborná škola so 130 ročnou históriou v oblasti odborného vzdelávania. Od roku 1985 sa špecializovala na prípravu mladých ľudí pre povolania v gastronómii a obchode. Študijný odbor hotelová akadémia bol na škole otvorený v roku 1997 a názov Hotelová akadémia bol škole udelený v roku 2009. Škola získala certifikát kvality vzdelávacích programov od londýnskej spoločnosti IES na úrovni ratingu „BBB“. Škola má vlastnú cukrársku výrobňu, reštauráciu a kaviareň Mladosť, aranžérsku dielnu a školskú jedáleň, ktoré slúžia aj na prípravu žiakov na povolania.

Teoretické vyučovanie sa realizuje v klasických učebniach vybavených dataprojektormi, interaktívnymi tabuľami, v odborných učebniach gastronomického centra, jazykovej učebni, počítačových a jazykových učebniach, učebniach pre marketigovú komunikáciu a hotelovú prax.

V roku 2013 bolo pri škole zriadené Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre služby a gastronómiu na realizáciu akreditovaných odborných kurzov ale aj kurzov pre záujemcov a zamestnávateľov „šitých na mieru“ (modulové kurzy – kuchár, čašník, cukrár, predavač, aranžér, cukrár, ďalej rekvalifikačné kurzy kuchár, čašník a kurz sprievodcu cestovného ruchu).

Žiaci sa pod vedením pedagógov každoročne úspešne zúčastňujú odborných súťaží pre kuchárov, marketérov, obchodníkov, barmanov, súťaží cvičných firiem, stredoškolskej odbornej činnosti ako aj literárnych a športových súťaží. Vytvárame podmienky aj pre štúdium športovcov – v súčasnosti u nás študujú zo známejších - lyžiarka Petra Vlhová, hokejista Roman Durný, vodáčka Monika Škáchová, bežec na lyžiach Ján Mikuš.

Škola hostí každoročne jedného zahraničného študenta cez Rotary hnutie z krajín USA, Argentína, Brazília, organizuje konverzačné kurzy v anglickom jazyku a animačné, barmanské, baristické kurzy pre žiakov školy. Spolu so žiakmi Základných škôl organizuje spoločné varenie, obsluhovanie a aranžovanie. Žiaci so šéfkuchármi z významných hotelov v našom gastrocentre varia, zúčastňujú sa vzdelávacích projektov, prezentácii úspešných podnikateľov a osobností z oblasti cestovného ruchu . Zrealizovali sme so žiakmi viaceré projekty v Španielsku, Anglicku, Sev. Írsku, Poľsku a organizujeme letné stáže v Nemecku, Taliansku, Švajčiarsku a Francúzsku, Írsku a v Českej republike.

Škola realizuje praktické vyučovanie v kvalitných hotelových a reštauračných zariadeniach na území Liptova napr. Hotel Tri studničky, Wellness hotel Chopok, Hotel Fis, Hotel Grand Jasná, Hotel FIM, Hotel Alexandra, Hotel Liptovské Dvory, Hotel Avena. V regióne Vysokých Tatier je to Grand hotel Kempinski, Hotel Patria, Hotel Solisko a v Prahe Hotel Marriott.

Hotelová akadémia vstúpila v školskom roku 2016/2017 do duálneho vzdelávania so zamestnávateľmi TMR a.s. Demänovská Dolina a Eurest spol. s r.o. Bratislava v príprave mladých ľudí pre povolania kuchár a čašník, servírka. Duálne vzdelávanie pripravuje mladých ľudí pre konkrétneho zamestnávateľa , v programe štúdia má zaradenú väčšiu dotáciu praktickej prípravy a benefity zamestnávateľa.


V prijímacom konaní pre škol.rok 2017/2018 otvárame 2 triedy študijného odboru hotelová akadémia, 1 triedu študijného odboru pracovník marketingu, 1 triedu učebného odboru kuchár, 1 triedu uč. odboru čašník, servírka, 0,5 triedy uč. odboru cukrár a 0,5 triedy uč. odboru aranžér.

Pre duálne vzdelávanie otvárame 0,5 triedy uč. odboru kuchár a 0,5 triedy uč. odboru čašník, servírka.

Dôležité termíny: odovzdanie prihlášky na strednú školu: 20.4.2017
Hotelová akadémia, Čs. brigády 1804, Liptovský Mikuláš

Dôležité termíny pre duálne vzdelávanie:
Odovzdanie vyplneného potvrdenia pre zamestnávateľa: 31.3.2017
TMR a.s. Demänovská Dolina, Mgr. Vilgová

Odovzdanie prihlášky na strednú školu a potvrdenia od zamestnávateľa riaditeľovi SŠ: 20.4.2017
Hotelová akadémia, Čs. brigády 1804, Liptovský Mikuláš

Dôležité kontakty:
Hotelová akadémia, Čs. brigády 1804, 031 01 Liptovský Mikuláš
Tel: +421 44 55 229 72, +421 44 55 246 94,
e-mail: halm@halm.sk
www.halm.sk

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 28 588
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 971
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 756
  4. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 7 325
  5. Po Slovensku na motorke 6 449
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 6 401
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 304
  8. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 5 248
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 4 272
  10. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 4 208
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Liptov - aktuálne správy

Víťaz druhého kola svetového pohára v nemeckom Marklebergu - Jakub Grigar

Mikulášsky kajakár Jakub Grigar, zvíťazil na druhom kole svetového pohára v nemeckom Marklebergu, kde po triumfe v semifinále svoju najrýchlejšiu jazdu zopakoval aj vo finále.


a 1 ďalší 4 h
Dobré správy z MY

V tomto článku nájdete: Cukrovku úspešne liečia bez liekov. Obnovujú viac ako storočný zámok. Dva tipy na výlety s deťmi, nádherné fotky, ktoré dobyli svet a mnoho iného ;)


10 h
Mláďa orliaka morského

Počas pobytu pri Liptovskej Mare by bolo na škodu nezodvihnúť zrak od zeme na oblohu, možno budete mať šťastie vidieť dravca veľkosti malého vetroňa.


13 h

Spustili práce na tuneli Čebrať aj zo západnej strany od Hrboltovej. Zostáva vyraziť posledných približne 300 metrov. Termín dostavby úseku zostáva na rok 2023.


18. jún

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?