Študenti sa učili, ako sa starať o pivo

Pivní majstri učili budúcich pracovníkov v gastro priemysle, ako sa profesionálne starať o pivo.

Pivo musia načapovať a podať zákazníkovi v takej kondícii, v akej opúšťa aj brány pivovaru.Pivo musia načapovať a podať zákazníkovi v takej kondícii, v akej opúšťa aj brány pivovaru. (Zdroj: Ilustračné foto: (TASR))

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Na Hotelovej akadémii v Liptovskom Mikuláši učili profesionáli pivnú teóriu. Študentom gastrosektora ukázali, ako sa o pivo starať, ako ho správne načapovať a podať ho zákazníkovi v takej kondícii, v akej opúšťa aj brány pivovaru.

„Vzdelávacie aktivity zo strany odborníkov vítame, pretože vedia žiakov nielen veľa naučiť, ale aj motivovať k láske k práci. Súčasne prinášajú novinky z odboru, ktoré žiaci môžu zúročiť v praxi. Preto sa do programu zapájame každoročne,“ povedala riaditeľka školy Katarína Uličná.

SkryťVypnúť reklamu

Marek Harbuľák, generálny sekretár Zväzu hotelov a reštaurácií SR, povedal, že je stále ťažšie nájsť vhodných uchádzačov najmä o pozíciu čašník.

„Potvrdil to aj prieskum z leta 2016, v ktorom až 97 percent z 81 oslovených zariadení malo problém s obsadením voľných miest. Až 76 percent z nich malo záujem zamestnať nových čašníkov. Verím, že takéto vzdelávanie prispeje k zvyšovaniu odborných znalostí a zručností absolventov a budúcich zamestnancov.“

Pivná akadémia Cervesario je špeciálny vzdelávací program určený plnoletým študentom odborov barman, čašník, servírka a hostinský.

Štvorhodinové školenia pozostávajú z praktickej a teoretickej časti, z ktorej v závere študenti absolvujú test a získajú certifikát. Od roku 2011 sa uskutočnilo už 164 školení, na ktorých sa zúčastnilo 5305 študentov.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: MJ

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Liptov

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 431
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 134
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 173
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 798
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 450
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 156
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 905
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 189
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Liptov - aktuálne správy

Most ponad rieku Revúca je mimoriadne vyťažený.

Radnica dostala na realizáciu dotáciu.


David Púchovský.

David Púchovský roky pracoval pod ľuďmi zo Smeru.


3

Objavte Slovensko inak – pestré, živé a plné prekvapení.


Dievčatá dosiahli skvelý úspech.

Juniorky MBR Ružomberok skvelým spôsom ovládli majstrovstvá Slovenska v basketbale dievčat junioriek (U 19) v Košiciach.


Ján Svrček

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu