LIPTOVSKÉ REVÚCE. V obci pod hrebeňom Veľkej Fatry chce miestna súkromná spoločnosť variť pivo. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložili na posúdenie vplyvov na životné prostredie.
Ročne by chceli vyrobiť v bývalej predajni potravín tisíc hektolitrov piva a distribuovať ho v sudoch a fľašiach.
Pivovar funguje už dva roky ako kočovný pivovar, to znamená, že využíva technológiu iných pivovarov. Jeho majiteľom je zároveň aj sládek z Liptovských Revúc. Chce byť ešte lepším producentom pivných špeciálov založených na charaktere lokálnej vody spod kopca Čierny kameň, čo dáva veľký predpoklad, že sa toto pivo stane miestnou špecialitou a lokálnym produktom.
V Liptove by tak vznikol druhý remeselný pivovar.
„Pre výrobu piva je navrhnutá klasická technológia varenia mladiny a kvasenia a dozrievania piva. Navrhnutá technológia zabezpečí výrobu piva, ako aj svetlého a tmavého piva plzenského typu a piva vrchne kvaseného rôznej stupňovitosti,“ píše spoločnosť v zámere.
Predpokladané náklady na vybudovanie kamenného pivovaru odhadli v zámere na 90-tisíc eur.

