Slivková polievka
Ingrediencie: 250 g sušené slivky, 20 g polohrubá múka, 20 g maslo, štipka škorice
Postup: Slivky umyjeme, osušíme a dáme ich variť do vody. Keď sú mäkšie, pridáme k nim zápražku pripravenú z masla, múky a polievku ňou zahustíme. Polievku dochutíme škoricou.
Kapor v pivnej omáčke
Ingrediencie: 8 porcií kapra, 2 cibule,1 bobkový list, 1 citrón, 2 lyžice masla, 2 lyžičky hnedého cukru, 0,5 l čierneho piva, 30 g perníka na strúhanie, soľ, korenie.
Postup: Do hrnca dáme rozpáliť maslo, pridáme najemno nasekanú cibuľu a cukor, ktorý necháme rozpustiť. Prilejeme pivo, okoreníme bobkovým listom, strúhanou citrónovou kôrou a šťavou. Na miernom plameni dusíme asi štvrť hodiny. Potom omáčku scedíme a zahustíme strúhaným perníkom. Osolíme, okoreníme, vložíme porciu kapra a opäť na miernom plameni dusíme štvrť hodiny.