Rybacia polievka
Ingrediencie: 500 ml rybací vývar, 2 mrkvy, 1 pór, 1 kaleráb, 1 zeler, soľ, mleté čierne korenie,
Postup: Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme ju v hrnci vývarom z rýb a na miernom ohni varíme domäkka. Potom do polievky pridáme kúsky rybacieho mäsa a varíme ju ešte ďalších 15 minút. Polievku dochutíme vňaťou, soľou, korením a nakoniec zjemníme maslom.
Mäsové fašírky so zeleninou
Ingrediencie: 200 g zeleniny, 200 g masla, 2 rožky, 2 lyžice teplého mlieka, 400 g mletého mäsa, 2 vajcia, soľ, mleté korenie, rasca, cesnak, cibuľa, strúhanka, olej na vyprážanie.
Postup: Na masle udusíme zeleninu. Rožky namočíme v mlieku. Do mletého mäsa pridáme soľ, koreniny, cesnak, cibuľu. Primiešame zeleninu a rožky. Tvarujeme fašírky. Obalíme v strúhanke a opečieme na oleji, prípadne upečieme v rúre.