LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Najprv pracovala ako čašníčka, potom predavačka. K svojmu remeslu sa vrátila vo veľkom. Pečie pre potešenie známych a zapája sa už aj do medzinárodných súťaží.
Keď sa Stanislava Slosiarová z liptovskomikulášskeho Ploštína vrátila k pečeniu, manžel bol spočiatku skeptický. Usmieval sa aj po tom, ako si z prvej súťaže amatérskych cukrárov v Liptovskom Mikuláši domov doniesla diplom so štvrtým miestom. Dnes ho už skepsa opustila a manželke pomáha. Vyrába konštrukcie pre náročné torty.
„Zostal mojím kritikom, povie mi, čo by som mala ešte zlepšiť a to je dobré,“ hovorí šikovná cukrárka.
Tortové umenie spája v sebe dve zručnosti. Upiecť chutné korpusy a našľahať hladké plnky už nestačí. Cukrárky musia byť tvorivé, mať rozhodnú ruku a more trpezlivosti, odvahy a výdrže.

Prepracovala sa k stojacemu koňovi
K cukrárčine sa Stanislava vrátila počas materskej. „Videla som v televízii program o tortách, šou Fantastické torty. Bolo to niečo celkom iné, ako sme boli u nás na Slovensku zvyknutí. Aj ja som chcela tvoriť také torty. Fascinovalo ma to.“
Doma piekla torty pre deti, takže skúsenosti mala aj ako dvojnásobná mama a už vtedy jej záležalo na tom, aby pracovala s kvalitnými a ľahko stráviteľnými surovinami. Neboli to ale také zdobené torty, aké robí dnes.
Prvá torta, ktorú takto urobila, ako priznáva, bola strašná.