S tvarohom môžete mať peknú tvár aj tvar

Univerzálna potravina, ktorú si môžete natierať na tvár ako masku, alebo si ho doprajte ako doplnok stravy miesto proteínových nápojov.

Ako vzniká?

Čerstvo podojené mlieko na farme v Brezne prechádza potrubím priamo do mliekarne, ktorá je jej súčasťou. V malom laboratóriu sa skontrolujú hodnoty mlieka a pokračuje sa ďalším procesom cez odstredivku, v ktorej sa upravuje na požadovaný obsah tuku. Pri výrobe tučného tvarohu sa mlieko homogenizuje. Takéto mlieko sa musí pasterizovať pri teplote aspoň 85 °C niekoľko sekúnd. Následne sa ohrieva, premiešava a necháva sa viac ako 12 hodín zrážať. Neustále sa kontroluje Ph a tuhosť zrazeniny, ktorá keď je vyhovujúca, môže sa začať krájať a zahrievať. Posledným krokom, aby sme dostali požadovaný tvaroh je vypustenie tvarohu do tvarohovej vane. Tam sa takmer hotový tvaroh lisuje pomocou svojej vlastnej váhy, aby z neho odtiekla srvátka.

Živočíšny zdroj bielkovín

Až po fermentáciu je ako zakysanka. „Odtučnená zakysanka je ako odtučnený tvaroh a tučná zakysanka je ako tučný tvaroh“, hovorí riaditeľ Breznianskej mliekarne p. Palach. Zakysanka obsahuje menej tuku a je vhodná pre ľudí, ktorí sú citlivejší na laktózu. Už tu môžeme vidieť, že mliečne výrobky majú hodnotné výživné látky pre našu črevnú mikroflóru. O tvarohu nemusíme taktiež pochybovať. Je vďačným zdrojom bielkovín, ktoré sú potrebné každý deň nielen pre športovcov, ale pre každého človeka. Bielkoviny napomáhajú k regenerácii tela, organizmu, k rastu svalov, sú vhodnou náhradou nápojov a jedál napríklad aj v podobe tvarohu pri silovom cvičení.

Tvaroh je veľmi ľahko stráviteľný, zasýti už malé množstvo a dá sa dobre kombinovať s inými potravinami. Preto, ak plánujete posunúť ručičku na váhe smerom dole, tvaroh sa môže stať vhodným spoločníkom pri tvorbe jedál. Breznianska mliekareň vyrába čerstvý odtučnený a klasický tvaroh.

Tvaroh na všetky spôsoby

Tvaroh je úžasná potravina využiteľná na raňajky, ako svačina, prísada k sladkému či slanému obedu, ako dresing alebo večera. Toľko koláčov, dezertov a rôznych receptov, ktoré sú už v súčasnosti k dispozícií na sociálnych sieťach či portáloch, nás doslova nútia jesť zdravšie.

Tvaroh nezostáva len chutnou prísadou jedál, ale je dôležitý v oblasti kozmetiky. Rôzne tutoriály na pleťové masky či zábaly nám pomôžu byť krajšími rýchlo a jednoducho. Hydratuje a regeneruje nielen z vnútra, ako je to pri jedlách, ale aj z vonka. Staré recepty sa stávajú hitom na sociálnych sieťach pre dnešnú generáciu.

Silnou cestou sociálnych sieti sa uberá aj Breznianska mliekareň, ktorá príspevkami podporuje svoju mliečnu produkciu.

Breznianska mliekareň sa snaží svoje výrobky vyrábať a distribuovať do gastro, školských a ubytovacích zariadení alebo cez obchodné siete do našich domácností. Ako bonus môžete kvalitné a čerstvé výrobky získať aj s mliekomatov, ktoré sú už dnes prístupnejšie a bez čakania. Cieľom farmy, ktorá sa pýši tradičnou výrobou kvalitných mliečnych výrobkov, je dostať ich kvalitu a hodnoty do povedomia.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Liptov

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 462
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 242
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 074
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 848
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 470
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 166
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 938
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 132
  1. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (23. - 29.5.1925)
  2. Vladimír Bojničan: Čo mi chýbalo v článku od Michala Havrana: „Spoločnosť rozvrátená politikou“
  3. Branislav Hláčik: Superpozícia 4
  4. Marek Namešpetra: Mokrý svet
  5. Viktor Pamula: Markíza a Vlny
  6. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  7. Marián Kozák: Protikorupčný festival Pucung 2025 v Košiciach
  8. Adam Austera: Nečakaný ťah juhokórejského Samsungu: Nový ultratenký S25 Edge má vymazať predchádzajúci 30 % pokles ceny akcií
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 29 076
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 046
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 10 106
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 060
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 622
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 235
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 874
  8. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 6 407
  1. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  2. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  3. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  4. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  5. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  6. Tupou Ceruzou: Pandemická
  7. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  8. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Liptov - aktuálne správy

Medzinárodný deň detí je tu a s ním prichádza deň plný smiechu, hier a milých prekvapení. Pripravili sme pre vás prehľad zaujímavých podujatí a tipy na darčeky, ktoré zaručene potešia malých oslávencov.


Most ponad rieku Revúca je mimoriadne vyťažený.

Radnica dostala na realizáciu dotáciu.


David Púchovský.

David Púchovský roky pracoval pod ľuďmi zo Smeru.


3
Dievčatá dosiahli skvelý úspech.

Juniorky MBR Ružomberok skvelým spôsom ovládli majstrovstvá Slovenska v basketbale dievčat junioriek (U 19) v Košiciach.


Ján Svrček
  1. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (23. - 29.5.1925)
  2. Vladimír Bojničan: Čo mi chýbalo v článku od Michala Havrana: „Spoločnosť rozvrátená politikou“
  3. Branislav Hláčik: Superpozícia 4
  4. Marek Namešpetra: Mokrý svet
  5. Viktor Pamula: Markíza a Vlny
  6. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  7. Marián Kozák: Protikorupčný festival Pucung 2025 v Košiciach
  8. Adam Austera: Nečakaný ťah juhokórejského Samsungu: Nový ultratenký S25 Edge má vymazať predchádzajúci 30 % pokles ceny akcií
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 29 076
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 046
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 10 106
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 060
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 622
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 235
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 874
  8. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 6 407
  1. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  2. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  3. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  4. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  5. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  6. Tupou Ceruzou: Pandemická
  7. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  8. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu