Je nielen o gastronomickom zážitku, ktorý Vám doprajú dvaja skvelí a oceňovaní šéfkuchári, ale hlavne o pomoci iným. O pomoci tým, ktorým život skomplikovala vážna choroba. Práve im poputuje výťažok za 5-chodové degustačné menu, pripravené a naservírované týmito šéfkuchármi anonymne. Hostia sa tak rozhodnú, ktoré menu podporia a akou finančnou čiastkou.
Dvaja šéfkuchári s veľkým srdcom
Peter Bracho, ktorý pôsobí v Hoteli**** Liptovský dvor ako šéfkuchár už viac ako 7 rokov, kladie dôraz na kvalitu, lokálnosť a čerstvosť používaných surovín. Je držiteľom ocenení Majster kuchár SR 2016/2017 a víťaz piateho ročníka Interregional Culinary Cup of European Regions 2019. V minulosti varil vo Viedni, v Nemecku, v reštaurácii michelinského šéfkuchára Pavla Pospíšila či u Jaroslava Žideka. Tiež sa angažoval na rozbehnutí reštaurácie Warhol’s Bar & Bistro na EXPO 2020 v Dubaji - v Slovenskom pavilóne.
Zdenko Kramarčík, aktuálne šéfkuchár známej žilinskej reštaurácie Olivia’s. Už počas strednej školy zbieral víťazstvá na súťažiach. Neskôr pôsobil aj v niekoľkých popredných slovenských reštauráciách ako Belene v Château Gbeľany a tiež je známy z mnohých konceptov a skvelých degustačných eventov po celom Slovensku. Miluje otvorený oheň a učarovalo mu grilovanie.

Komu pomáhame?
Výťažok za jedlá Petra Bracha poputuje do občianskeho združenia Svetielko nádeje v Banskej Bystrici, ktoré funguje už 21 rokov a je zamerané na zlepšovanie života detí s onkologickým alebo iným vážnym ochorením a ich rodín v súčinnosti s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici, špeciálne s Klinikou pediatrickej onkológie a hematológie. Výťažok za jedlá Zdenka Kramarčíka zas poputuje 17-ročnému Tomáškovi Jánošíkovi z Konskej, ktorý od narodenia trpí spastickou kvadruparézou s osovou hypotóniou – najťažšou formou detskej mozgovej obrny.
Celým večerom, obohateným o kultúrny program, Vás bude sprevádzať a o príjemnú atmosféru sa postará Milan „Junior“ Zimnýkoval. Degustáciu doplní kvalitnými vínami partner podujatia, Best Wines Distribution, na čele so someliérom Vladimírom Mészárosom.
Aby sa táto pomoc mohla uskutočniť a aby tento večer plný emócií, prvotriednej gastronómie, humoru a súperenia mal zmysel, dôležití sú hostia, ktorí zavítajú na Liptovský dvor. Preto ste srdečne pozvaní dňa 17.11.2023 do Stodoly Liptovský dvor. Cena tohto unikátneho degustačného večera bude dobrovoľná a o jej výške rozhodnete VY.

Osobné pozvanie na tento gastronomický večer:
"Večer pripravený s veľkým odhodlaním pomáhať, špičkoví kuchári, nezabudnuteľný gastronomický zážitok, príjemná atmosféra. Presne takto si pamätáme doterajšie ročníky kulinárskeho súboja Pomáhať nám chutí.
Tešíme sa, že tento výnimočný projekt po trojročnej prestávke opäť pokračuje v krásnom prostredí Hotela****Liptovský dvor. Sme vďační, že môžeme byť súčasťou veľmi priateľského kulinárskeho "súboja", kde sa bude pomáhať deťom. Veríme, že organizátori nadviažu na skvelé predchádzajúce ročníky a pripravia výnimočný večer, ktorého sa oplatí zúčastniť." - Vanda Prandorfyová, koordinátorka dobrovoľníkov a podujatí, Občianske združenie Svetielko nádeje
„Nádych výdych ideme… Tak to bolo aj pred prvým ročníkom pomáhať nám chuti. Tak to bolo keď som volal Jarovi Židekovi aby prišiel hosťovať a on zreálnil moje očakávania na organizáciu charitatívnej večere. Neprišiel, spochybnil ma, dobre spravil lebo prvý ročník nebol prvoplánový ale profesionálne pripravený a skvelo zorganizovaný. A hlavne pri tom všetkom ostal autentický a ľudský. A je jedno či sa konal na Liptovskom dvore, v Gašparovom mlyne, v Bánovciach n. Bebravou, v Trenčíne alebo Bratislave. Vždy to bol večer kde pri špičkovej gastronómii pripravenej s láskou, sprevádzaný moderovaním par excellance, príjme ľudí spomaliť, zastaviť sa, spoznať úžasné príbehy a v neposlednom rade finančne pomôcť. Tak, ako o nás napísali na www.svetielkonadeje.sk Čo dodať? Snáď len slová super moderátora Milana Zimnýkovala „Priatelia, nech vám chutí, aj pomáhať!“ – Richard Holec, riaditeľ Hotela**** Liptovský dvor (2011-2019) a zakladateľ podujatia Pomáhať nám chutí.

„Veľmi nás teší, že sme opäť oživili toto krásne podujatie a veríme, že aj po trojročnej prestávke budeme mať hojnú účasť, ako tomu bolo počas uplynulých šiestich ročníkov. Doposiaľ sa vyzbieralo až neuveriteľných 31 000 €, ktoré poputovali na pomoc tým, ktorí ju potrebujú a to je pre nás motivácia, aby tento jedinečný večer nezanikol.“ – Zuzana Dideková, marketingový špecialista Hotela**** Liptovský dvor
Ostatný večer na Pomáhať nám chutí na Liptove
Rezerváciu si môžete nahlásiť e-mailom: info@liptovskydvor.sk alebo telefonicky: +421 918 683 123. Pri rezervácii Vás prosíme uviesť počet osôb na galavečer 17.11.2023 a prípadný záujem o rezerváciu ubytovania. Počet miest je limitovaný.