RUŽOMBEROK. Niektoré kombinácie by ste v spojení s palacinkou nečakali. Na celoslovenskej súťaži Majster palacinka sa v utorok 14.októbra fantázii medze nekládli.
Spojená škola v Ružomberku s Tatranským klubom cukrárov a kuchárov kulinársku súťaž organizovali po dvanástykrát.
Šéfkuchárov z popredných tatranských hotelov, ktorí výsledky práce hodnotili, okrem chuti a vzhľadu, zaujímal aj spôsob prípravy.

Pripravili rôzne kombinácie chutí
Palacinky chutia takmer každému. Ich príprava je jednoduchá a na čas nie príliš náročná. Ak vás omrzela stará klasika, na súťaži by ste k inšpiráciám prišli rýchlo. Maková palacinka plnená flambovanými slivkami so slaným karamelom, špenátová palacinka s levadnuľovým džemom, či pohánková palacinka s lososom v smotanová-kôprovej omáčke v súťažnej prehliadke pôsobili zaujímavo.
Ako povedal predseda odbornej poroty Miloš Červenka, ideálna palacinka je vláčna, jemná a mala by mať dobrú štruktúru. Pri palacinke je dôležité aj to, ako dlho sa pečie na panvici a pri akej teplote.