RUŽOMBEROK. Torta okrem vzhľadu, musí dobre chutiť, ale aj voňať. To je len niekoľko a vlastností, ktoré si na jedenástom ročníku súťaže všímala porota u študentov, budúcich cukrárov na Spojenej škole v Ružomberku. Torty piekli a zdobili žiaci druhého a tretieho ročníka a externého štúdia. Téma bola Maľované, kreslené, alebo pečené.
Dôležitá je výsledná kombinácia chuti
Chuť a tvar výrobku si mohli budúci cukrári zvoliť podľa vlastnej fantázie. Porota tento rok ochutnávala a hodnotila dvadsaťštyri tort.

Medzi nimi boli napríklad Vianočná jednoduchosť, Syrová nádielka Toma Jerryho, pozornosť pútal netradičný Sladký pichliačik.
„Študenti pripravovali torty vopred v domácom prostredí. Kto chcel, mohol využiť aj učebňu školy. Počas praxe ich učíme pripravovať rôzne plnky a korpusy. Bolo na nich, aby ukázali, čo sa naučili,“ povedala Gabriela Maceková, organizátorka súťaže.