Nedeľa, 21. október, 2018 | Meniny má Uršuľa

Listy - ohlasy - názory – stanoviská

Dva pohľady na ten istý problém

Častým synonymom rozprávania o neporiadku na verejných priestranstvách v Ružomberku je sťažovanie sa na nečinnosť, pomalosť či neochotu pracovníkov miestnych technických služieb. Uvedené tvrdenie potvrdzuje aj príspevok, ktorý sme si prečítali na oficiálnej stránke mesta: „V lete smeti, teraz ľad. Nikto nečistí, napr. schody popri vegete. Trvalo roky, kým nám schody pomohli skrátiť cestu. Vychodená skratka je rokmi osvedčená a teraz istejšia než tie schody! Až sa na nich niekto doláme a bude naháňať náhradu za úraz, potom sa asi niekto spamätá!“
Na druhej strane si otvorene odpovedzme na otázku - kto je najčastejším „tvorcom“ neporiadku? No predsa obyvatelia lokalít, ktorí sa na ten neporiadok najčastejšie sťažujú. Tento názor potvrdzuje ďalší internetový príspevok: „Klačno je jedno smetisko. Keď tam dakedy zájdem, vyzerá to ako cigánska osada. Kto vám môže za to, že si všetky kríky vytrháte, trávu pošliapete, smetné koše vypálite... Nedal by som ani korunu na údržbu (napr. zelene) z mestského rozpočtu. Autobusové zastávky (napríklad tá dole na otočke) tiež nevydržia dlho vinou vašich nezvládnutých detí, ktoré od nudy nevedie, čo od dobroty. Aj vy sa chyťte lopaty, metly a podhadzujte si ten neporiadok spred vašich bytoviek a verte, že vám to urobí dobre. Neseďte a nekysnite doma.“
Nuž, dva názory a čuduj sa svetu - obidva sú pravdivé. Medzi nimi je akurát jeden zásadný rozdiel - pracovníci technických služieb sa tej pomyselnej lopaty určite chytia. Urobia tak aj obyvatelia sídliska Klačno v Ružomberku?

-va-

Ad: V „kultúre“ metie nová metla...

Pani redaktorka Hana Orlíková v čísle 1 týždenníka Liptov komentovala výsledok výberového konania na post riaditeľa Kultúrneho domu Andreja Hlinku a.s. (KDAH) v Ružomberku podľa môjho názoru tendenčným, a teda neprofesionálnym spôsobom. Členov výberovej komisie určilo Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Ružomberku z radov poslancov (5 - neskôr sa jeden ospravedlnil) rôznych poslaneckých klubov a na odporúčanie Dozornej rady KDAH a opäť so súhlasom MsZ boli do výberovej komisie doplnení: vedúca odd. kultúry Mestského úradu v Ružomberku, riaditeľ Komorného divadla v Martine a riaditeľ Kultúrneho a spoločenského strediska v Dolnom Kubíne. Každý člen sedemčlennej komisie stanovil svoje vlastné poradie úspešnosti kandidátov, z ktorého podľa vopred dohodnutých pravidiel vyšiel víťazne Peter Černák (nezávislý poslanec MsZ). O uprednostňovaní stúpencov KDH, čo vraj tvrdí aj bývalý riaditeľ Martin Alušic, svedčí zrejme aj to, že konkurz nevyhral zúčastnený syn vysokého funkcionára KDH v žilinskom kraji. Aj tento príspevok v týždenníku Liptov ma utvrdil v dlhodobom presvedčení, že spomínané periodikum stratilo pre obyvateľov dolného Liptova dôveryhodnosť, a stratí aj čitateľov. O tomto svojom presvedčení budem informovať vydavateľa.

Jozef Milan, poslanec MsZ a predseda predstavenstva KDAH a.s.

Poznámka redakcie:

Autorka spomínaného článku spravodajskou formou informovala čitateľov o zmene riaditeľa KDAH, ale zmenu nekomentovala. Len zaznamenala názory bývalého a nového riaditeľa. Nejde teda o tendenčný ani o neprofesionálny spôsob podania informácie, pretože priestor na vyjadrenie dostali obidve strany, navyše zástupca primátora i samotný Jozef Milan. Každá zo strán má právo na svoj názor a redakcia ho nemá právo meniť, aj keď je iný ako názor druhej strany. Rovnako ako Jozefovi Milanovi neupierame právo na jeho názor o údajnej možnej strate našich čitateľov. Čísla o predajnosti týždenníka Liptov v dolnom Liptove však hovoria o opaku. A to nie je len názor, ale fakt.

Ad.: Noví vojenskí lekári

Náš čitateľ Ján Svorad vyjadruje v liste názor na fotografiu k článku z minulého čísla, ktorá ho znepokojila. Napísal nám: „Ak sa má profesionálna armáda, o ktorej ste tiež písali v tom vydaní, uberať smerom, aký naznačuje pán generál Regula, je to na pováženie. V ozbrojených silách som slúžil od roku 1972 do 2004. Vždy sa hovorilo, že disciplína začína a končí s rozopnutým gombíkom. To už nehovorím, že ruky vo vrecku boli tabu aj keď dotyčný stál sám a nie ešte, keď sa s niekým rozpráva. Naši noví príslušníci, ktorí vstúpili do ozbrojených síl, si musia pomyslieť svoje, keď majú takýto príklad u samotného veliteľa NAO, ktorý je vlastne priamo podriadený funkcionár ministra obrany. Takéto vystupovanie je neprípustné v „civile“ - občianskom živote a nie to ešte v ozbrojených silách. Tieto pripomienky nie sú na adresu vašej redakcie. Nedá mi, aby som však nereagoval. Záverom treba dúfať, že lekári si nedajú tiež ruky do vrecka, ale že si vyhrnú rukávy a budú robiť svoju prácu, na ktorú sú predurčení a kvôli čomu vstúpili do ozbrojených síl.“

Inzercia - Tlačové správy

1. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  2. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  3. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  6. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  7. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  8. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  9. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  10. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  1. Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...
  2. Virtuálne sídlo v Bratislave
  3. Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA
  4. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  5. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  6. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  7. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  8. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  9. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  10. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 17 624
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 991
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 499
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 753
  5. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 286
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 602
  7. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 7 697
  8. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 7 331
  9. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 6 532
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 969

Hlavné správy z MY Liptov

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Dve liptovské dediny budú bez prúdu

Dôvodom sú práce na vysokom napätí.

Na Plačlivom osadili panoramatickú ružicu

Hory, akokoľvek dobre ich poznáme, sú vždy iné,
záleží na tom, odkiaľ sa na ne pozeráme.

Od pondelka obmedzia premávku na D1 na Liptove

Od pondelka 22. októbra bude doprava na Liptove obmedzená. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) začína veľkoplošnú opravu vozovky na 257. kilometri diaľnice D1 v pravom jazdnom páse.

Kandidát na primátora odstúpil

Mestská volebná komisia v Liptovskom Hrádku dnes zverejnila oznámenie o vzdaní sa kandidatúry jedného z troch uchádzačov o post primátora.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Vybrali SME