Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Listy - ohlasy - názory – stanoviská

Dva pohľady na ten istý problém

Častým synonymom rozprávania o neporiadku na verejných priestranstvách v Ružomberku je sťažovanie sa na nečinnosť, pomalosť či neochotu pracovníkov miestnych technických služieb. Uvedené tvrdenie potvrdzuje aj príspevok, ktorý sme si prečítali na oficiálnej stránke mesta: „V lete smeti, teraz ľad. Nikto nečistí, napr. schody popri vegete. Trvalo roky, kým nám schody pomohli skrátiť cestu. Vychodená skratka je rokmi osvedčená a teraz istejšia než tie schody! Až sa na nich niekto doláme a bude naháňať náhradu za úraz, potom sa asi niekto spamätá!“
Na druhej strane si otvorene odpovedzme na otázku - kto je najčastejším „tvorcom“ neporiadku? No predsa obyvatelia lokalít, ktorí sa na ten neporiadok najčastejšie sťažujú. Tento názor potvrdzuje ďalší internetový príspevok: „Klačno je jedno smetisko. Keď tam dakedy zájdem, vyzerá to ako cigánska osada. Kto vám môže za to, že si všetky kríky vytrháte, trávu pošliapete, smetné koše vypálite... Nedal by som ani korunu na údržbu (napr. zelene) z mestského rozpočtu. Autobusové zastávky (napríklad tá dole na otočke) tiež nevydržia dlho vinou vašich nezvládnutých detí, ktoré od nudy nevedie, čo od dobroty. Aj vy sa chyťte lopaty, metly a podhadzujte si ten neporiadok spred vašich bytoviek a verte, že vám to urobí dobre. Neseďte a nekysnite doma.“
Nuž, dva názory a čuduj sa svetu - obidva sú pravdivé. Medzi nimi je akurát jeden zásadný rozdiel - pracovníci technických služieb sa tej pomyselnej lopaty určite chytia. Urobia tak aj obyvatelia sídliska Klačno v Ružomberku?

-va-

Ad: V „kultúre“ metie nová metla...

Pani redaktorka Hana Orlíková v čísle 1 týždenníka Liptov komentovala výsledok výberového konania na post riaditeľa Kultúrneho domu Andreja Hlinku a.s. (KDAH) v Ružomberku podľa môjho názoru tendenčným, a teda neprofesionálnym spôsobom. Členov výberovej komisie určilo Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Ružomberku z radov poslancov (5 - neskôr sa jeden ospravedlnil) rôznych poslaneckých klubov a na odporúčanie Dozornej rady KDAH a opäť so súhlasom MsZ boli do výberovej komisie doplnení: vedúca odd. kultúry Mestského úradu v Ružomberku, riaditeľ Komorného divadla v Martine a riaditeľ Kultúrneho a spoločenského strediska v Dolnom Kubíne. Každý člen sedemčlennej komisie stanovil svoje vlastné poradie úspešnosti kandidátov, z ktorého podľa vopred dohodnutých pravidiel vyšiel víťazne Peter Černák (nezávislý poslanec MsZ). O uprednostňovaní stúpencov KDH, čo vraj tvrdí aj bývalý riaditeľ Martin Alušic, svedčí zrejme aj to, že konkurz nevyhral zúčastnený syn vysokého funkcionára KDH v žilinskom kraji. Aj tento príspevok v týždenníku Liptov ma utvrdil v dlhodobom presvedčení, že spomínané periodikum stratilo pre obyvateľov dolného Liptova dôveryhodnosť, a stratí aj čitateľov. O tomto svojom presvedčení budem informovať vydavateľa.

Jozef Milan, poslanec MsZ a predseda predstavenstva KDAH a.s.

Poznámka redakcie:

Autorka spomínaného článku spravodajskou formou informovala čitateľov o zmene riaditeľa KDAH, ale zmenu nekomentovala. Len zaznamenala názory bývalého a nového riaditeľa. Nejde teda o tendenčný ani o neprofesionálny spôsob podania informácie, pretože priestor na vyjadrenie dostali obidve strany, navyše zástupca primátora i samotný Jozef Milan. Každá zo strán má právo na svoj názor a redakcia ho nemá právo meniť, aj keď je iný ako názor druhej strany. Rovnako ako Jozefovi Milanovi neupierame právo na jeho názor o údajnej možnej strate našich čitateľov. Čísla o predajnosti týždenníka Liptov v dolnom Liptove však hovoria o opaku. A to nie je len názor, ale fakt.

Ad.: Noví vojenskí lekári

Náš čitateľ Ján Svorad vyjadruje v liste názor na fotografiu k článku z minulého čísla, ktorá ho znepokojila. Napísal nám: „Ak sa má profesionálna armáda, o ktorej ste tiež písali v tom vydaní, uberať smerom, aký naznačuje pán generál Regula, je to na pováženie. V ozbrojených silách som slúžil od roku 1972 do 2004. Vždy sa hovorilo, že disciplína začína a končí s rozopnutým gombíkom. To už nehovorím, že ruky vo vrecku boli tabu aj keď dotyčný stál sám a nie ešte, keď sa s niekým rozpráva. Naši noví príslušníci, ktorí vstúpili do ozbrojených síl, si musia pomyslieť svoje, keď majú takýto príklad u samotného veliteľa NAO, ktorý je vlastne priamo podriadený funkcionár ministra obrany. Takéto vystupovanie je neprípustné v „civile“ - občianskom živote a nie to ešte v ozbrojených silách. Tieto pripomienky nie sú na adresu vašej redakcie. Nedá mi, aby som však nereagoval. Záverom treba dúfať, že lekári si nedajú tiež ruky do vrecka, ale že si vyhrnú rukávy a budú robiť svoju prácu, na ktorú sú predurčení a kvôli čomu vstúpili do ozbrojených síl.“

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  5. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  10. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Liptov - aktuálne správy

Energetici do ochrany vtáctva v Liptovskej Teplej investovali 30-tisíc eur

Na úseku dlhom 1,3 kilometra ošetrili 14 stĺpov a splnili tak požiadavku štátnych ochranárov.

Minister obrany vyzýva ľudí, aby pre testy na Oravu necestovali

Záujem o testovanie na Orave majú aj Liptáci. Ide o blízke regióny, ktoré majú veľkú spoločnú hranicu.

Ilustračná fotografia.

Zemiaky vyrástli kvalitné, už sú aj pod strechou

S množstvom aj kvalitou zemiakov sú v tomto roku spokojní.

Triedenie zemiakov v Smrečanoch.
Predlžujeme akciu o 24h

Ak nemôžete za novinami, noviny prídu k vám. Dnes to máte s 50% zľavou na celý rok

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus na Orave: V piatok zachytili takmer 1 700 pozitívnych (minúta po minúte)

Na Orave sa začala pilotná časť celoplošného testovania na Covid-19.

Na Liptove pribudol v piatok dosiaľ najvyšší počet infikovaných

Situácia sa začína zhoršovať už aj v okrese Ružomberok.

TMR zatvára strediská Jasná a Vysoké Tatry

V prípade priaznivého vývoja situácie na Slovensku by mohli znova otvoriť 6. novembra.

Už ste čítali?