Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Listy - ohlasy - názory – stanoviská

Dva pohľady na ten istý problém

Častým synonymom rozprávania o neporiadku na verejných priestranstvách v Ružomberku je sťažovanie sa na nečinnosť, pomalosť či neochotu pracovníkov miestnych technických služieb. Uvedené tvrdenie potvrdzuje aj príspevok, ktorý sme si prečítali na oficiálnej stránke mesta: „V lete smeti, teraz ľad. Nikto nečistí, napr. schody popri vegete. Trvalo roky, kým nám schody pomohli skrátiť cestu. Vychodená skratka je rokmi osvedčená a teraz istejšia než tie schody! Až sa na nich niekto doláme a bude naháňať náhradu za úraz, potom sa asi niekto spamätá!“
Na druhej strane si otvorene odpovedzme na otázku - kto je najčastejším „tvorcom“ neporiadku? No predsa obyvatelia lokalít, ktorí sa na ten neporiadok najčastejšie sťažujú. Tento názor potvrdzuje ďalší internetový príspevok: „Klačno je jedno smetisko. Keď tam dakedy zájdem, vyzerá to ako cigánska osada. Kto vám môže za to, že si všetky kríky vytrháte, trávu pošliapete, smetné koše vypálite... Nedal by som ani korunu na údržbu (napr. zelene) z mestského rozpočtu. Autobusové zastávky (napríklad tá dole na otočke) tiež nevydržia dlho vinou vašich nezvládnutých detí, ktoré od nudy nevedie, čo od dobroty. Aj vy sa chyťte lopaty, metly a podhadzujte si ten neporiadok spred vašich bytoviek a verte, že vám to urobí dobre. Neseďte a nekysnite doma.“
Nuž, dva názory a čuduj sa svetu - obidva sú pravdivé. Medzi nimi je akurát jeden zásadný rozdiel - pracovníci technických služieb sa tej pomyselnej lopaty určite chytia. Urobia tak aj obyvatelia sídliska Klačno v Ružomberku?

-va-

Ad: V „kultúre“ metie nová metla...

Pani redaktorka Hana Orlíková v čísle 1 týždenníka Liptov komentovala výsledok výberového konania na post riaditeľa Kultúrneho domu Andreja Hlinku a.s. (KDAH) v Ružomberku podľa môjho názoru tendenčným, a teda neprofesionálnym spôsobom. Členov výberovej komisie určilo Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Ružomberku z radov poslancov (5 - neskôr sa jeden ospravedlnil) rôznych poslaneckých klubov a na odporúčanie Dozornej rady KDAH a opäť so súhlasom MsZ boli do výberovej komisie doplnení: vedúca odd. kultúry Mestského úradu v Ružomberku, riaditeľ Komorného divadla v Martine a riaditeľ Kultúrneho a spoločenského strediska v Dolnom Kubíne. Každý člen sedemčlennej komisie stanovil svoje vlastné poradie úspešnosti kandidátov, z ktorého podľa vopred dohodnutých pravidiel vyšiel víťazne Peter Černák (nezávislý poslanec MsZ). O uprednostňovaní stúpencov KDH, čo vraj tvrdí aj bývalý riaditeľ Martin Alušic, svedčí zrejme aj to, že konkurz nevyhral zúčastnený syn vysokého funkcionára KDH v žilinskom kraji. Aj tento príspevok v týždenníku Liptov ma utvrdil v dlhodobom presvedčení, že spomínané periodikum stratilo pre obyvateľov dolného Liptova dôveryhodnosť, a stratí aj čitateľov. O tomto svojom presvedčení budem informovať vydavateľa.

Jozef Milan, poslanec MsZ a predseda predstavenstva KDAH a.s.

Poznámka redakcie:

Autorka spomínaného článku spravodajskou formou informovala čitateľov o zmene riaditeľa KDAH, ale zmenu nekomentovala. Len zaznamenala názory bývalého a nového riaditeľa. Nejde teda o tendenčný ani o neprofesionálny spôsob podania informácie, pretože priestor na vyjadrenie dostali obidve strany, navyše zástupca primátora i samotný Jozef Milan. Každá zo strán má právo na svoj názor a redakcia ho nemá právo meniť, aj keď je iný ako názor druhej strany. Rovnako ako Jozefovi Milanovi neupierame právo na jeho názor o údajnej možnej strate našich čitateľov. Čísla o predajnosti týždenníka Liptov v dolnom Liptove však hovoria o opaku. A to nie je len názor, ale fakt.

Ad.: Noví vojenskí lekári

Náš čitateľ Ján Svorad vyjadruje v liste názor na fotografiu k článku z minulého čísla, ktorá ho znepokojila. Napísal nám: „Ak sa má profesionálna armáda, o ktorej ste tiež písali v tom vydaní, uberať smerom, aký naznačuje pán generál Regula, je to na pováženie. V ozbrojených silách som slúžil od roku 1972 do 2004. Vždy sa hovorilo, že disciplína začína a končí s rozopnutým gombíkom. To už nehovorím, že ruky vo vrecku boli tabu aj keď dotyčný stál sám a nie ešte, keď sa s niekým rozpráva. Naši noví príslušníci, ktorí vstúpili do ozbrojených síl, si musia pomyslieť svoje, keď majú takýto príklad u samotného veliteľa NAO, ktorý je vlastne priamo podriadený funkcionár ministra obrany. Takéto vystupovanie je neprípustné v „civile“ - občianskom živote a nie to ešte v ozbrojených silách. Tieto pripomienky nie sú na adresu vašej redakcie. Nedá mi, aby som však nereagoval. Záverom treba dúfať, že lekári si nedajú tiež ruky do vrecka, ale že si vyhrnú rukávy a budú robiť svoju prácu, na ktorú sú predurčení a kvôli čomu vstúpili do ozbrojených síl.“

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

1. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  3. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  4. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  6. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  7. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  8. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  9. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  10. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  3. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  5. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  6. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  7. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  8. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  9. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  10. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 22 573
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 190
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 525
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 449
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 723
  6. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 622
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 256
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 186
  9. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 6 097
  10. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 084
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Liptov - aktuálne správy

Liptovský Hrádok rozšíri možnosť otestovať sa o ďalšie odberové miesta

Mesto Liptovský Hrádok rozširuje možnosť bezplatného testovania antigénovými testami na ochorenie COVID-19.

Ilustračné foto

V liptovskom prípravnom derby sa hral slušný futbal

MFK Ružomberok remizoval s MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:2.

Prípravné stretnutie víťaza nemalo.
AKTUALIZOVANÉ: 18.1.2021 o 08:35

Kde a ako sa objednať na antigénové testovanie na Liptove

Štyri odberné miesta na antigénové testovanie už fungujú na časenku.

Ilustračné foto.

Mikulášsky hokejisti si pripísali štvrté víťazstvo sezóny

V 32. kole najvyššej Tipos extralige si Liptáci poradili s hosťami z Nových Zámkov 3:1.

Mikulášania v bielo-červenom po strelení svojho prvého gólu Novým Zámkom.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

V Banskej Bystrici nahlásili hromadné prepúšťanie 1 486 zamestnancov

Ohrození sú zamestnanci z oblasti poštových služieb, ide o avizované prepúšťanie v Slovenskej pošte.

Informácie o skríningovom testovaní v Martine

Zatiaľ je v meste k dispozícií deväť funkčných odberových miest, celoplošne sa v metroplote Turca bude testovať najmä počas víkendu.

Prievidza sa pripravuje na skríningové testovanie

Mesto počas víkendu predbežne plánuje vytvoriť 25 odberných miest. V článku nájdete ich zoznam.

Už ste čítali?