Utorok, 27. júl, 2021 | Meniny má BoženaKrížovkyKrížovky

Listy - ohlasy - názory – stanoviská

Dva pohľady na ten istý problém

Častým synonymom rozprávania o neporiadku na verejných priestranstvách v Ružomberku je sťažovanie sa na nečinnosť, pomalosť či neochotu pracovníkov miestnych technických služieb. Uvedené tvrdenie potvrdzuje aj príspevok, ktorý sme si prečítali na oficiálnej stránke mesta: „V lete smeti, teraz ľad. Nikto nečistí, napr. schody popri vegete. Trvalo roky, kým nám schody pomohli skrátiť cestu. Vychodená skratka je rokmi osvedčená a teraz istejšia než tie schody! Až sa na nich niekto doláme a bude naháňať náhradu za úraz, potom sa asi niekto spamätá!“
Na druhej strane si otvorene odpovedzme na otázku - kto je najčastejším „tvorcom“ neporiadku? No predsa obyvatelia lokalít, ktorí sa na ten neporiadok najčastejšie sťažujú. Tento názor potvrdzuje ďalší internetový príspevok: „Klačno je jedno smetisko. Keď tam dakedy zájdem, vyzerá to ako cigánska osada. Kto vám môže za to, že si všetky kríky vytrháte, trávu pošliapete, smetné koše vypálite... Nedal by som ani korunu na údržbu (napr. zelene) z mestského rozpočtu. Autobusové zastávky (napríklad tá dole na otočke) tiež nevydržia dlho vinou vašich nezvládnutých detí, ktoré od nudy nevedie, čo od dobroty. Aj vy sa chyťte lopaty, metly a podhadzujte si ten neporiadok spred vašich bytoviek a verte, že vám to urobí dobre. Neseďte a nekysnite doma.“
Nuž, dva názory a čuduj sa svetu - obidva sú pravdivé. Medzi nimi je akurát jeden zásadný rozdiel - pracovníci technických služieb sa tej pomyselnej lopaty určite chytia. Urobia tak aj obyvatelia sídliska Klačno v Ružomberku?

-va-

Ad: V „kultúre“ metie nová metla...

Pani redaktorka Hana Orlíková v čísle 1 týždenníka Liptov komentovala výsledok výberového konania na post riaditeľa Kultúrneho domu Andreja Hlinku a.s. (KDAH) v Ružomberku podľa môjho názoru tendenčným, a teda neprofesionálnym spôsobom. Členov výberovej komisie určilo Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Ružomberku z radov poslancov (5 - neskôr sa jeden ospravedlnil) rôznych poslaneckých klubov a na odporúčanie Dozornej rady KDAH a opäť so súhlasom MsZ boli do výberovej komisie doplnení: vedúca odd. kultúry Mestského úradu v Ružomberku, riaditeľ Komorného divadla v Martine a riaditeľ Kultúrneho a spoločenského strediska v Dolnom Kubíne. Každý člen sedemčlennej komisie stanovil svoje vlastné poradie úspešnosti kandidátov, z ktorého podľa vopred dohodnutých pravidiel vyšiel víťazne Peter Černák (nezávislý poslanec MsZ). O uprednostňovaní stúpencov KDH, čo vraj tvrdí aj bývalý riaditeľ Martin Alušic, svedčí zrejme aj to, že konkurz nevyhral zúčastnený syn vysokého funkcionára KDH v žilinskom kraji. Aj tento príspevok v týždenníku Liptov ma utvrdil v dlhodobom presvedčení, že spomínané periodikum stratilo pre obyvateľov dolného Liptova dôveryhodnosť, a stratí aj čitateľov. O tomto svojom presvedčení budem informovať vydavateľa.

Jozef Milan, poslanec MsZ a predseda predstavenstva KDAH a.s.

Poznámka redakcie:

Autorka spomínaného článku spravodajskou formou informovala čitateľov o zmene riaditeľa KDAH, ale zmenu nekomentovala. Len zaznamenala názory bývalého a nového riaditeľa. Nejde teda o tendenčný ani o neprofesionálny spôsob podania informácie, pretože priestor na vyjadrenie dostali obidve strany, navyše zástupca primátora i samotný Jozef Milan. Každá zo strán má právo na svoj názor a redakcia ho nemá právo meniť, aj keď je iný ako názor druhej strany. Rovnako ako Jozefovi Milanovi neupierame právo na jeho názor o údajnej možnej strate našich čitateľov. Čísla o predajnosti týždenníka Liptov v dolnom Liptove však hovoria o opaku. A to nie je len názor, ale fakt.

Ad.: Noví vojenskí lekári

Náš čitateľ Ján Svorad vyjadruje v liste názor na fotografiu k článku z minulého čísla, ktorá ho znepokojila. Napísal nám: „Ak sa má profesionálna armáda, o ktorej ste tiež písali v tom vydaní, uberať smerom, aký naznačuje pán generál Regula, je to na pováženie. V ozbrojených silách som slúžil od roku 1972 do 2004. Vždy sa hovorilo, že disciplína začína a končí s rozopnutým gombíkom. To už nehovorím, že ruky vo vrecku boli tabu aj keď dotyčný stál sám a nie ešte, keď sa s niekým rozpráva. Naši noví príslušníci, ktorí vstúpili do ozbrojených síl, si musia pomyslieť svoje, keď majú takýto príklad u samotného veliteľa NAO, ktorý je vlastne priamo podriadený funkcionár ministra obrany. Takéto vystupovanie je neprípustné v „civile“ - občianskom živote a nie to ešte v ozbrojených silách. Tieto pripomienky nie sú na adresu vašej redakcie. Nedá mi, aby som však nereagoval. Záverom treba dúfať, že lekári si nedajú tiež ruky do vrecka, ale že si vyhrnú rukávy a budú robiť svoju prácu, na ktorú sú predurčení a kvôli čomu vstúpili do ozbrojených síl.“

Najčítanejšie na My Liptov

Inzercia - Tlačové správy

1. M. Šmigura: Pozeráme sa smerom na Varšavu
  2. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom
  3. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu
  4. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  5. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  7. Lenivý brunch s Muchom
  8. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  9. Od Česka až po Jadran
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny
  1. Wüstenrot predstavuje novú stratégiu pre slovenský trh
  2. Na zmenu zdravotnej poisťovne vám po novom stačia 3 minúty
  3. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  4. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  5. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  6. Slovník investora 07: Bitcoin a jeho úloha v portfóliu investora
  7. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  8. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  9. Ako zvýšiť produktivitu vašej prevádzky?
  10. Lenivý brunch s Muchom
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 10 544
  2. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 5 857
  3. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 763
  4. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 4 331
  5. Investovať do akcií a ETF v malom sa teraz dá výhodnejšie 4 276
  6. Od Česka až po Jadran 3 888
  7. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 3 132
  8. Nikto im nezatlieska. Koľko medailí získajú Slováci v Tokiu? 3 111
  9. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 2 182
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny 2 110
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Liptov - aktuálne správy

Letná škola (ilustračné foto)

Do projektu letnej školy sa v auguste zapoja štyri liptovskomikulášske základné školy. Žiaci si v nej upevnia vedomosti, ktoré si nedostatočne osvojili počas školského roka.

TASR 6 h

V minulej sezóne po výhre v V. lige postúpila vyššie Bešeňová. A do V. ligy postúpili futbalisti Važca, ktorí sa pripoja do bojov s dobre hrajúcimi tímami Likavky a Švošova.

a 1 ďalší 7 h
Relácia MY Športujeme denne prináša dynamický prehľad športových aktualít, exkluzívne rozhovory a aj rady a tipy nielen pre športovcov.

Dozviete sa aj, kto zo Slovákov je bližšie k medaile na Olympiáde a aj to, ktorý futbalový veterán má ambíciu trénovať AS Trenčín.

9 h
Bešeňová postúpila vyššie po víťazstve v V. lige.

V 4. najvyššej súťaži skupina sever máme po niekoľkých rokoch, kde figurovala len Závažná Poruba, aj nového člena – a tým sú futbalisti z Bešeňovej, ktorý si postup zaslúžene vybojovali.

a 1 ďalší 21 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Voda zaliala viaceré domy a podmyla cesty. Starosta odhadol škody na státisíce eur. Do obce smerujú ťažké mechanizmy.

26. júl

Pôvodný vlastník zomrel v roku 1978.

26. júl

Viacero ciest zostalo neprejazdných. Obec vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity.

TASR 26. júl

Zaznamenaná bola aj škodová udalosť.

22 h

Už ste čítali?