„Všetky poľnohospodárske a roľnícke družstvá v Liptove dosiahli v tomto roku vyššie výnosy, ako je priemer na Slovensku,“ pochválila výsledky práce liptovských poľnohospodárov riaditeľka Liptovskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Dana Flórová po vyhlásení najlepšieho pestovateľa obilnín a zemiakov v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline. Najlepším pestovateľom zemiakov sa stalo Roľnícke družstvo Pribylina s 307 „metrákmi“ z hektára, na druhom mieste skončilo Poľnohospodárske družstvo Liptovský Mikuláš s 302 metrákmi a na treťom Poľnohospodárske družstvo (PD) Smrečany s 250 metrákmi. Najväčším pestovateľom zemiakov v Liptove sa stalo PD Smrečany. Zemiaky pestovali v tomto roku na 118 hektároch. V súťaži o najlepšieho pestovateľa obilnín sa na prvom mieste umiestnilo PD Smrečany (5,22), na druhom Agro Racio Liptovský Mikuláš (4,85) a na treťom PD Liptovský Mikuláš (4,44). Najväčším pestovateľom obilnín v Liptove bolo v tomto roku Agro Racio Liptovský Mikuláš. Obilniny pestovali na 910 hektároch. Poľnohospodárske družstvo vo Važci si odnieslo titul Chotár roka 2007.
Poďakovanie za úrodu sa uskutočnilo prvý októbrový víkend v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline. Dožinkovú slávnosť otvoril Folklórny súbor Važec. Súčasťou programu bola výstava zeleniny a ovocia. Už po piatykrát ju pripravili záhradkári z miestnej organizácie Slovenského záhradkárskeho zväzu v Liptovskom Hrádku. Nechýbala súťažná výstava chlebov, ukážky aranžovania kytíc, ponuka okrasných a hospodárskych drevín. Pozvaní hostia sa popoludní zúčastnili na stretnutí v „haláši“, kde si pripomenuli 35. výročie položenia základného kameňa Múzea liptovskej dediny v Pribyline. Riaditeľka Liptovského múzea v Ružomberku Iveta Zuskinová odovzdala pamätné listy tým, ktorí stáli nielen pri zrode skanzenu, ale i tým, ktorí mu dlhé roky pomáhali či pomáhajú. Poďakovanie smerovalo aj k Žofii Búzikovej, ktorá sa starala o robotníkov počas výstavby skanzenu a elektrikárovi Rudolfovi Juríkovi, ktorý pomáhal vždy, keď niekde v priestoroch múzea „skratovala“ elektrická energia.
Na slávnosti chleba a zemiakov do pribylinského skanzenu prišlo vyše šesťsto návštevníkov. Pre všetkých Roľnícke družstvo v Pribyline pripravilo občerstvenie. Každý dostal pečený zemiak s bryndzovou nátierkou, pre hladnejších pripravili guláš.