„Povedz mi, čo ješ a ja ti poviem, ako dlho budeš žiť," povedal Miloslav Lacina, odborný konzultant.
„Každá bunka buduje seba samú z materiálov, ktoré jej dáme k dispozícii. Bunka sa v snahe stavať vlastný organizmus podobá stavbárovi budujúcemu vlastný dom. Bunka aj stavbár dobre vedia, aký materiál potrebujú na kvalitnú stavbu. Ale v realite narážajú obaja na rovnaký problém – pracujú s druhoradým materiálom. Bunky potrebujú dokonalý stavebný materiál, ale ako Janko s Marienkou sú všetky kŕmené množstvom sladkostí, perníkov a túto hrôzu končia umŕtvenými polotovarmi. Stavbár i bunka pracujú len s tým, čo majú k dispozícii. Nie je teda div, že náš organizmus premôže aj najmenšia záťaž,“ rozpovedala príbeh podobenstva Alena Húsková, pracujúca so zelenými potravinami. Má s nimi bohaté skúsenosti. Pozná množstvo ľudských príbehov, v ktorých zelený jačmeň ako rytier v rozprávke robí zázraky. Ako pomáhajú zničenému organizmu zelené nápoje a zelené rastliny? Začne rekonštrukciu. Robí práce, pri ktorých často dochádza k nepríjemnostiam. „Najprv prebiehajú očistné, detoxikačné procesy, ktoré nie sú vždy príjemné. Naraz však bunka zistí, že môže zdravo rásť a že k rastu dostáva správnu výživu,“ usmiala sa A. Húskova. Pod správnou výživou rozumie aj zelené potraviny. „Sú materiálom, ktorý stavia organizmus na pevnejšie základy. Pri každom dúšku zeleného džúsu dochádza na bunkovej úrovni k mobilizácii stavebných čiat. Otázka však znie – naozaj chceme stavať svoj organizmus z najlepšieho materiálu?“ Aby sme sa dokázali rozhodnúť, po sedem týždňov nás A. Húsková a jej priatelia budú informovať o zelených potravinách. Podelia sa s nami s vlastnými skúsenosťami so zeleným jačmeňom i chlorellou a predstavia všetky zaujímavosti zo zeleného sveta. Na záver každého článku bude otázka, na ktorú treba odpovedať a potom všetky odpovede spolu poslať do 7. decembra na adresu redakcie MY Liptovské noviny, Námestie osloboditeľov 32, Liptovský Mikuláš. Dvaja vyžrebovaní dostanú výrobky GW, tretí knihu o zelených potravinách.