BOBROVEC. V kategórii čerstvý hrudkový syr ocenili kvalitnú prácu kolektívu baču Rudolfa Belujského v tomto roku už druhýkrát. Čerstvý hrudkový syr spod Červenca ocenili aj na tohtoročných Ovenáliách vo Východnej.
Riaditeľka Štátneho veterinárneho ústavu v Dolnom Kubíne Mária Kantíková, ktorá predsedala odbornej porote, potvrdila, že aj ďalšie výrobky z ovčieho mlieka - bryndza, žinčica, údený syr aj oštiepok z Bobrovca a Východnej patria k najlepším. Pri hodnotení syrov zo salašov prihliadali na konzistenciu, vôňu, chuť a farbu.
Ovčie mlieko patrí k najkvalitnejším produktom, pretože obsahuje komplex mikroorganizmov, zložený z viac ako dvadsiatich druhov mliečnych baktérií a kvasiniek. Mnohí odborníci tvrdia, že je probiotickou bombou.