Počas jarných prázdnin absolventi a vybraní žiaci z liptovskomikulášskej Hotelovej akadémie nezaháľali a navštevovali školu.
LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Ich kroky nesmerovali do školy bezdôvodne, ale za získaním nových vedomostí, zručností a návykov v barmanskej oblasti.
Profesionálny úsmev, individuálny prístup k hosťom a sympatické vystupovanie za barom je len niekoľko z vlastností odborne vyškoleného barmana.
Nové druhy miešaných nápojov aj techniky
Toto zamestnanie sa stáva čoraz populárnejšie a žiadanejšie nielen na našom trhu, ale aj v zahraničí. Sféra ponúka nové trendy pri mixovaní rôznych druhov alkoholických a nealkoholických nápojov a čerstvého ovocia aj techniky.
Zistili to na kurze v spolupráci so slovenskou barmanskou asociáciou pod vedením prezidenta Jozefa Rótha. Počas 32 hodín absolvovania teoretickej a praktickej časti sa dozvedeli rôzne informácie, postupy a zaujímavosti o príprave viac ako 67 druhov nielen známych, napríklad, Tropical, Surprise či White Lady, ale aj nových miešaných nápojoch na trhu.
Osvedčenie z kurzu je platné v celej únii
Po jeho úspešnom štvordňovom absolvovaní si prevzali od prezidenta slovenskej asociácie Jozefa Rótha, riaditeľky Hotelovej akadémie Kataríny Uličnej a vedúcej kurzu Ruženy Baranovej osvedčenie slovenskej barmanskej asociácie, ktoré je uznávané vo všetkých krajinách Európskej únie.
S ním môžu zužitkovať všetky svoje vedomosti a zručnosti nielen v pracovnej oblasti, ale aj na prestížnych medzinárodných súťažiach. Vlani, napríklad, na 18. ročníku medzinárodnej súťaže Eurocup 2010 v Prešove študent z tretieho ročníka vybojoval pre školu v zlatom pásme a v súťaži jednotlivcov v kategórii soft drink tretie miesto.
Autor: Lucia Blšáková