Streda, 28. október, 2020 | Meniny má DobromilaKrížovkyKrížovky

Mariána Lorenčíka dokázal poraziť len Japonec

„Práve som na letisku v Las Vegas a idem spať do Londýna, no chcem sa podeliť so svojou radosťou, tak posielam fotografie,“ napísal v maili Marián Lorenčík po skončení tohtoročných pizzových majstrovstiev sveta v Las Vegas v Amerike.

Dvaja najlepší pizziari na svete. Marián Lorenčík je vľavo.Dvaja najlepší pizziari na svete. Marián Lorenčík je vľavo. (Zdroj: ARCHÍV M. L.)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Mikulášan, ktorý pracuje a žije v Londýne, sa po celé roky pravidelne veľakrát do roka vracia domov do Liptova. Posledné tri roky však časť marca trávi v Amerike na súťaži s pizzou. Keď letel prvýkrát do USA na súťaž, sledoval svoj sen.

Vtedy nebol prihlásený do súťaže, ale situácia mu bola naklonená, a tak Marián Lorenčík štartoval na svojich prvých majstrovstvách sveta v točení pizze nad hlavou.

O rok neskôr práve v tejto disciplíne prekonal svetový rekord, ale len na chvíľu.

Po ňom štartoval Japonec, ktorý dovtedy v tejto disciplíne držal prvenstvo a Mariánov rekord ho tak vyhecoval, že Japonec dal do svojho výkonu všetko, len aby prekonal Slovákov rekord. Podarilo sa mu to.

Truc situácia sa zopakovala

Situácia v točení pizzou nad hlavou sa zopakovala v Las Vegas aj tento rok podľa vlaňajšieho scenára.

„V krútení pizze nad hlavou som sa dostal do finále a urobil som nový svetový rekord,“ oznámil M. Lorenčík. „Prekonal som tak aj svoj osobný rekord z vlaňajška. Ako na truc však po mne štartoval Japonec, ktorý, ako vlani, môj svetový rekord prekonal. Takže mám opäť striebro.“

Marián však môže byť na svoju šikovnosť hrdý. V tejto disciplíne je druhý najlepší na svete, navyše posunul hranice svojich možností smerom hore. Vlani vytvoril na chvíľu svetový rekord časom 6 minút 57 sekúnd, tohto roku to bolo 7 minút a 51 sekúnd.

Japonec Kazuya Akaogi, ktorý štartoval za ním a mal výhodnejšiu súťažiacu pozíciu, udržal točiacu sa pizzu nad hlavou viac ako 9 minút. Ostatní súťažiaci mali časy okolo jednej minúty.

Rozsypaná múka bola problémom

V súťaži o najrýchlejšieho pizza šéfa sa mladý muž z Liptova tiež dostal do finále. S druhým najlepším časom. Vo finále však narazil na pizziarov, ktorí majú prípravu tejto pochúťky v krvi.

„Vo finále som čelil štyrom Talianom,“ potvrdil M. Lorenčík už len vyslovením slova Taliani, že konkurencia bola tvrdá. „Nakoniec som skončil v tejto disciplíne na štvrtom mieste.“

Novou disciplínou tohto roku pre slovenského pizziara z Londýna bola akrobacia s pizzou, ktorá rovnako ako všetky súťaže sa uskutočnila pod drobnohľadom poroty, ale aj novinárov, kamier, fotoaparátov a množstva divákov.

„Pripravil som náročnú choreografiu. Na pódiu možno práve preto nastal problém. Bolo na ňom veľa rozsypanej múky, šmyklo sa mi a hoci som dostal vysoké skóre, na medailu to nestačilo.“

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  5. Nenechajme jeden druhého bez pomoci a kontaktu
  6. Pohoda v domácnosti sa odvíja od jednej veci. Neuveríte, od akej
  7. Tlačová konferencia iniciatívy Stop hazardu so zdravím
  8. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  9. Pomáhajte čítaním
  10. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  1. Aplikácia, kde z pohodlia domova zlikvidujete škodovú udalosť?
  2. Škola môže vyzerať aj inak!
  3. UNIQA preberá na Slovensku aj dôchodkové fondy AXA
  4. Využite dovoz tovaru do 24 hodín a zadarmo
  5. Dopad krízy na firmu zmierni strednodobý prenájom vozidla
  6. V Košickom kraji máme more aj neviditeľnú izbu: Objavte ich!
  7. Pohoda v domácnosti sa odvíja od jednej veci. Neuveríte, od akej
  8. Nenechajme jeden druhého bez pomoci a kontaktu
  9. Neodkladajte pre koronavírus vyšetrenie svojich očí
  10. BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 33 544
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 24 487
  3. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo 22 110
  4. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 17 052
  5. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 14 865
  6. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi 11 694
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 364
  8. Pohoda v domácnosti sa odvíja od jednej veci. Neuveríte, od akej 10 684
  9. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 500
  10. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 10 483
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Liptov - aktuálne správy

Liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč má pozitívny test

Primátor o tom informoval cez sociálnu sieť.

Liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč.

Zoznam odberných miest v liptovských mestách

Pozrite si, na akých miestach sa bude konať celoplošné testovanie v liptovských mestách.

Hrboltová ide na postup, jesennú časť odohrali bez jedinej prehry

Hovorili sme s trénerom futbalistov TJ Iskra Hrboltová Milanom Krivošom. Nič iné ako postup v ružomberskej mestskej časti sa v súťažnom ročníku 2020/2021 neberie.

Hrboltová v zelenom v zápase proti Lipt. Ondreju.

Zomrel spišský diecézny biskup Štefan Sečka

V stredu ráno zomrel v levočskej nemocnici spišský diecézny biskup Štefan Sečka. Pôsobil aj v Liptovských Revúcach.

Spišský biskup sečka zdraví veriacich po skončení omše.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Na štyroch miestach v Trenčíne budú testovať z auta. Odberné miesto je aj na futbalovom štadióne

Na celoplošné testovanie bude Trenčanom k dispozícii počas dvoch najbližších víkendov 50 odberných miest. Pozrite si, kde ich nájdete.

Pacientov a pokút v Trnave pribúda

Celoplošné testovanie čaká Trnavu už tento víkend.

Virológ Klempa: Najbližšie týždne budú pre nás veľmi ťažké

Boris Klempa tvrdí, že celoplošné testovanie je teoreticky skvelá vec. Treba však brať do úvahy všetky okolnosti či riziká.

Už ste čítali?