Utorok, 25. september, 2018 | Meniny má Vladislav

Zamestnancov treba vyškoliť, ale aj vychovať

Stravovanie v reštauráciách by malo byť pre hostí zážitok, ktorý si budú chcieť zopakovať. Certifikátom najvyššej kvality sa môžu pochváliť dve liptovské reštaurácie.

Hoteliéri, ktorí dostali Liptovské hviezdy.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. V rámci projektu s názvom Liptovská hviezda udeľovali ocenenie kvality. Hodnotiaca komisia po viac ako mesiac trvajúcich anonymných kontrolách dospela k záveru, že liptovské reštaurácie patria k najlepším na Slovensku.

Certifikátom najvyššej kvality sa môžu pochváliť dve, ktoré získali suverénne najviac bodov.

Tri hviezdy a 94 bodov získal hotel Tri studničky v Demänovskej Doline. Rovnaký počet hviezd, ale o dva body menej v hodnotení, dostali Liptovské dvory v Liptovskom Jáne.

Spropagujú celý región

„Potešilo nás, že na našom zariadení sa budú ligotať tri hviezdy kvality. Je to pre nás veľký záväzok. Očakávania hostí budú veľké a ak o nich nechceme prísť, nesmieme ich sklamať,“ povedal riaditeľ hotela Liptovský dvor Richard Holec.

Najvyššie hodnotenie neznamená, že reštaurácie sú bez nedostatkov. Ich počet je však v porovnaní s ostatnými zanedbateľný.

„Najväčšou slabinou u mnohých zariadení naďalej zostáva komunikácia a čo je najsmutnejšie, základy spoločenského správania. Potvrdilo sa, že majitelia stravovacích zariadení si musia zamestnancov nielen vyškoliť, ale aj vychovať,“ vysvetlila Hotelierka roka 2013 a členka komisie Iveta Chovanová.

Projekt zastrešila Oblastná organizácia cestovného ruchu región Liptov. Riaditeľka Darina Bartková dúfa, že toto hodnotenie pomôže pri získavaní náročných klientov a zároveň spropaguje celý región. Jej slová potvrdil aj člen hodnotiacej komisie Marián Polák z hotela Jánošík.

„Priznávam, že niektoré prevádzky nás úrovňou príjemne prekvapili. Verím, že zverejnením výsledkov hodnotenia sa dostanú do hľadáčika návštevníkov, ktorí o nich dosiaľ možno ani netušili,“ doplnil.

Beh na dlhé trate

Jeden z najlepších šéfkuchárov na Slovensku Gabriel Kocák potvrdil, že úroveň gastronómie a služieb postupne stúpa.

Ešte je veľa vecí, ktoré by sa mali na Slovensku zmeniť, aby šéfkuchári nemali pri varení zviazané ruky a mohli popustiť uzdu fantázii.

„Majitelia reštaurácií by si mali uvedomiť, že gastronómia nie je o rýchlom zisku, ale o behu na dlhé trate a predovšetkým o poctivosti k zákazníkovi a zamestnancom. Len tak sa budeme môcť posunúť ďalej,“ povedal.

Komisia dvoma hviezdami ocenila penzión Drak v Demänovej, reštauráciu Relax hotel Sojka z Malatín a Wellness Hotel Chopok v Demänovskej Doline.

Po jednej hviezde sa ušlo piatim reštauráciám: Tempo Tatry Pribylina, Grand Castle Liptovský Hrádok, reštaurácia Hotel Jánošík Liptovský Mikuláš, Ristorante Camino Ružomberok a Villa Betula v Liptovskej Sielnici.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  7. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  8. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  9. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  10. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  1. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  5. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  6. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  7. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  8. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  9. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  10. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 863
  2. Najužitočnejšia appka 17 765
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 022
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 580
  5. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 8 971
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 366
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 309
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 636
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 211
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 805

Hlavné správy z MY Liptov

V lese hľadali hríby, našli granáty

Aj vyše 70 rokov po vojne nachádzajú hubári  a turisti v našich lesoch nevybuchnutú muníciu.

Porubské lyžovanie v zime obhajuje striebro

Lyžovanie má v Závažnej Porube hlboké korene. Posledné roky sú pre LK Opalisko veľmi úspešné.

Aktualizované 12:05

Liptovské domácnosti sú pre silný vietor bez elektriky

Takmer dvetisíc domácností má problémy s elektrikou. Nočná víchrica odrezala od prúdu tri liptovské obce.

S hmyzom v okolí Liptovskej Mary by mali pomôcť aj netopiere

Chemický postrek proti komárom neprešiel, do boja s komármi nasadzujú prírodu.

Víkend prinesie silné ochladenie, vietor i dážď

Zdá sa, že krátkym rukávom aspoň na nejaký čas odzvonilo.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Aké sú príbehy ľudí, ktorí stavali Oravskú priehradu

V stavbe storočia sú mozole a osudy stoviek ľudí.

Začala sa dražba pozemkov pre výstavbu rodinných domov

Prvý majiteľ sa teší zo svojho nového pozemku, stačilo mu prihodiť dvetisíc eur.

Vybrali SME

Už ste čítali?