BOBROVEC. Tradičné podujatie prezentuje typické jedlá a remeslá spojené s ovčiarstvom a salašníctvom.
„ Predseda rovnomenného občianskeho združenia Ľudovít Urbanovský zdôraznil, že chcú spropagovať nielen mliečne ovčie produkty, ale aj jahňacie a baranie mäso. Širokej verejnosti chceme predstaviť ovčiarsku kultúru a architektúru," skonštatoval s tým, že súčasťou bude súťaž v plieskaní pastierskym bičom.
„Naše občianske združenie, ktoré je otvorené pre všetkých záujemcov, sme založili s jediným zámerom - zlepšiť odbyt tradičných ovčích produktov. Verím, že bačovské chodníčky opäť zavedú zástupy milovníkov ovčiarskej kultúry na doslova čarovné miesta, kde zblízka uvidia, zažijú a ochutnajú pravú salašnícku atmosféru," pozval Urbanovský.
„Väčšina Slovákov si s ovčím syrom, bryndzou a žinčicou spája práve náš región. Množstvo horských pasienkov v kombinácii s veľkými tradíciami ho priam predurčujú na chov oviec. Záujem turistických návštevníkov o ovčiarstvo v poslednom čase výrazne narastá," dodala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.