MÝTO POD ĎUMBIEROM. Horehronský Gurmánfest je nultý ročník svojho druhu v regióne a bude o výbornom jedle a ešte lepšom programe od rána do neskorého večera.
Horehronský Gurmánfest sa uskutoční 1. augusta od 9. hodiny v Ski centre v Mýte pod Ďumbierom. Predstavia sa na ňom kuchyne hotelov Bystrá, Partizán a Stupka, ako aj Salaš Zbojská. Všetky tieto dobroty budeme zapíjať pivom Steiger a tou pravou Kofolou.
Súčasťou Gurmánfestu sú aj 21. Majstrovstvá sveta vo varení a jedení halušiek, priamo od tvorcov tohto podujatia, dlhé roky prebiehajúceho v obci Turecká, či Terchová. Stále je čas prihlásiť sa do súťaže, nemusíte byť /ale môžete/ profesionálnymi kuchármi, stačí, že ste presvedčený, že ten Váš recept je ten NAJ! Prihlásiť sa je možné na stránke OZ Halušky www.bryndzove-halusky.sk.
Láska ide nielen cez žalúdok
Výkonný riaditeľ Klastra Horehronie a Oblastnej organizácie cestovného ruchu Nízke Tatry- Juh Milan Gemzický doplnil, že dobrou atmosférou bude sprevádzať Karin Majtánová a na pódiu uvedie kapely Ploštín Punk, Tulibanda, Lazaro, ale aj spevákov Thomasa Puskailera, Evu Kleinovú, spevácke zbory Krnohári a Haliar.
To najkrajšie z tradícií Horehronia predvedú detičky z detského folklórneho súboru Klások z Mýta pod Ďumbierom.
Vojto Artz a tajomstvá slovenskej kuchyne
Svoje umenie ukáže aj TOP šéfkuchár Vojto Artz, ktorý predvedie svoje majstrovstvo na tradičných slovenských receptoch.
A čo ešte nájdete na Gurmánfeste? Detské atrakcie, vozenie na koníkoch, remeselníkov a samozrejme pohodu a relax na celú sobotu.
Vstupné je symbolické, pre dospelých 1 euro a detičky a mládež do 18 rokov úplne zadarmo. Zadarmo je aj parkovanie a v prípade, že sa Vám nepodarí zaparkovať priamo pri Ski Centre, bude premávať kyvadlová doprava.
Doprava zadarmo je zabezpečená aj pre ubytovaných hostí v obciach Mýto, Bystrá, na Táľoch, ale aj na Srdiečku.
Organizátori si už želajú iba jedno – dobré počasie, hoci sú pripravení aj na alternatívu zhoršeného počasia. Napríklad chuťovky budú podávané vo veľkom stane s rozmermi 30 x 20 m s výhľadom na pódium.
Autor: ts