LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Medzi nominovanými v prestížnej ankete Krištáľové krídlo v kategórii hospodárstvo bol aj známy liptovský podnikateľ Slavomír Moravčík. Zaradili ho do trojice najúspešnejších slovenských podnikateľov pre vlaňajšie výrazné úspechy. Krištáľové krídlo volajú aj slovenská Nobelova cena.
„Už len samotná nominácia na ocenenie je pre mňa a našu spoločnosť obrovská česť a výnimočná udalosť,“ reagoval Slavomír Moravčík.
Spĺňa najprísnejšie kritériá
„V roku 2015 sa mu po ukončení technologicky a finančne náročnej investície podarilo uviesť na trh 17 nových cereálnych a bezlepkových výrobkov bez konzervantov a potravinárskych farbív a postaviť výrobňu bezlepkového pečiva v Liptovskom Hrádku,“ uvádza sa v nominácii na významné ocenenie.
Nominovali ho na základe hospodárskych výsledkov a zavádzania nových výrobných a technologických postupov.
Do novej výroby cereálnych a bezlepkových pekárenských produktov investovala spoločnosť približne 1,6 milióna eur.
„Bol to náročný proces, pretože ide o technologicky náročnú výrobu a vo finále spĺňajú produkty najprísnejšie pravidlá zdravej výživy, veď chlebík je základ našej stravy,“ povedal.
Držia sa overených receptov
Cereálne a bezlepkové pečivo vyrábajú podľa tradičných 60 až 70 rokov starých receptúr, chlieb z kvásku bez konzervačných činidiel.
„Do ponuky sme zaradili napríklad cereálny dlháň, chlieb lieska, ovsený chlieb, cereálne bagety a niekoľko druhov bezlepkového chleba,“ priblížil.
Galavečer, na ktorom slávnostne udeľovali ocenenia, vysielala verejnoprávna televízia v nedeľu večer. V kategórii hospodárstvo boli nominovaní ďalší dvaja úspešní podnikatelia. Laureátom ceny sa stal Jozef Barcaj, majiteľ termálneho kúpaliska v Podhájskej.
Najúspešnejší v svojom odbore
Hlavnou myšlienkou ocenenia Krištáľové krídlo je objavovanie a vyzdvihnutie jedinečných ľudí a ich profesionálnych výkonov, ktoré si zaslúžia najväčšiu úctu.
Ocenenie udeľuje porota každý rok významným ľudom, ktorí dosiahli vo svojom odvetví mimoriadnu odbornosť a úspechy.
Krištáľové krídlo je udeľované od roku 1997 a za ten čas sa stalo rešpektovaným ocenením, ktoré odráža najvyššiu odbornosť laureáta.