Streda, 25. november, 2020 | Meniny má KatarínaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Chovatelia oviec majú radosť zo zvýšeného záujmu o produkciu (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

KONEČNE!!!

Už ma nebaví kupovať brazílsku, či čílsku bravčovinu niekoľkokrát zmrazovanú a rozmrazovanú, ale ani čínske, či poľské kurence! Hovädzina je taktiež na zaplakanie! Jednak neskutočne predražená a jednak kvalitatívne niekde na úrovni kafilérie! Ako dieťa si pamätám na rôzne mäsá v obchode, ale dnes okren sivozelenkavej kuraciny, tmavohnedej hovädziny a sivohnedej bravčoviny naše obchody neponúkajú žiadné iné mäso! O rybách sa radšej ani nevyjadrujem! Naposledy som videl hoky, v takej kvalite a vzhľade, že ide o rybu bolo zrejmé iba z visačky na obale!
 

 

a najsmutnejsie je ,ze slovaci nekupuju ani divinu a ked si chces kupit ovcie maso ci divinu mozes kupit z dovozu..napriklad chutnu jahnacinu mrazenu z noveho zelandu :)
 

 

Kde v okoli bb kupim divinu? Dumem nad tym uz dlhsiu dobu, ale este som na to neprisiel (nie ze by som extra hladal).
 

 

v Bratislave sa da kupit v Tescu mrazena zo Statnych Lesov. Od 8 do 15 eur/kg, podla druhu a typu masa. Takze snad skusit hypertesco v Bystrici, mrazeny tovar.

Mna by skor zaujimalo, kedy zacnu robit z ovcieho syra modry plesnovy syr ... Nech mame naozaj slovensky roquefort.
 

 

Ked mu v Tescu skonci zaruka.
 

 

vies co je problem?
ze ta jahnacina z NZ je lacnejsia ako jahnacica z UK, HOL, NEM...
preto sa vymyselli dotacie, potom bol rychlovykrm, ked par kusov zdochne lebo kosti rychlo rastu a neunesu vahu tela
vysledok s prepacenim zereme v tesku a pod
o kvalite niektorych svk chovov pomlcime
dovoz jahnacici z polska, madarska ukrajiny, veselo nasteroidovane a predavane ako jedinecne kvalitne a neskutocne predrazene
a este im aj huby chodia ze nezarabaju
chudaci....
 

ano v tescu divinu

S jahnanicou problem ani velky nie je da sa zohnat v masiarstvach ktore ponukaju viac druhov masa...ale napirklad taku baraninu nezozeniete takmer nikde...

rovnako ako divinu,pokial nemate priamo od par velko vyrobcov musite ju kupovat mrazenu....ved naco by ju aj preavali cerstvu ked by sa nepredala...
Co sa tyka ceny jahnaciny je myslim dost vysoka... a nechapem preco si tak vela pytaju....
 

Nie som si istý o tej baranine

Minule som bol na návšteve v Bratislave a tam som videl hodne vela vypasených baranov.
 

 

vzhľadom na to, že jahňacina sa ponúka za cenu vyššiu než 20 euro za kilo, predpokladám, že ju budeš kupovať niekoľkokrát za týždeň
 

 

*** (Všetky príspevky boli zmazané na vlastnú žiadosť autora.)
 
Hodnoť

Mam rad ovci syr a bryndzu, takze

som dlhorocny ochutnavatel tychto lahodok z roznych predajov po Slovensku.
Viacej rokov vyrabali vyborne syry v hornotoryskej syrarni, mali aj bryndu (ochutenu, i neochutenu, syry pasterizovali a vakuovo balili, predavali aj zincicu vo flasiach a ovci syr aj udili ako okruhly bochnik. Odrazu vsak po zavedeni predaja z dvora, im dodavatelia ovcieho mlieka odmietli toto dodavat a syraren velmi rychle skoncila. Tusim, este predava potrebne ingredienty a naradie ci nadoby k syrarskej vyrobe, ale mozno, ze uz ani to nie. Nuz fajnsmekrovi na ovcie syry neostalo nic ine iba sa poobzerat po predajoch z dvora. Je sice pravda, ze syry z dvora su bez pasterizacie, predavane vazenim vysekov hrudiek, manipulacia s velkymi hrudami pri vazeni je obtiazna a casto treba velmi prizmurovat oci, aby ste nevideli nehygienicke podmienky, kde sa syr nechava odtekat (odkvapkavat). Aj vedla stajni s obrovskym smradom a naletmi stoviek much. Vacsina tychto syrov sa vsak v predaji z dvora nepreda a zvazaju ich do bryndziarne udajne kdesi pri Puchove. V samotnej bryndziarni zrejne vobec netusia ako sa porusuju hygienicke predpisy pri vyrobe syrov, ktore su pre nich surovinou na vyrobu bryndze. Zaujimavostou na Slovensku je tiez skutocnost, ze stanky okolo ciest s tabulami Ovci syr, predavaju syry dovazane z velkych vdialenosti. Napriklad na Spisi predavaju syry dovezene z Oravy.
 
Hodnoť

no konecne!

my sme takto kupili s priatelmi napolovicu jahna, uz zarezane, 15kg za cca 130€. Urobili sme si party, otvorili flasu vina, cerstvo orestovali pecienku a spolocne naporcovali a podelili si maso.
Vysledok? Prijemny vecer, plny mrazak, kvalitne maso, usetrene prachy a podporeny lokalny chovatel, nie zhovadeny dovoz z Noveho Zelandu...
 
Hodnoť

noooo

tak ked to pisu na sme, tak urcite to bude pravda.
 
Hodnoť

Ovčí syr??? 20oviec=10kôz=1krava...

Ani bačovia nie sú padnutí na hlavu a ovčí syr už žiaľ na slovensku nekúpite.
 

 

pan je evidentne odbornik :)

Aj ked je pravda, ze som z oravy a chovatela oviec mam rovno pod nosom. Donedavna doslova, kym sa nepresunul na iny pozemok.
 
Hodnoť

 

Slovensky vyrobok by som si nikdy nekupl vzhladom na to ze je nekvalitny som hrdym konzumentom zahranicnych vyrobkov aj ked drahsich ale kvalitnych.

Na slovenskych vyrobcov z vysoka kaslem
 

A bryndzové halušky?

Ako potom konzumuješ bryndzové halušky, alebo bryndzové pirohy?
Či také voľačo, ako bryndza, v McDonalds asi nemajú.
 
Hodnoť

Nešváry sa šíria

aj do domácej produkcie ovčieho syra a následne žinčice a bryndze.Naši prvovýrobcovia rýchlo odkukali praktiky Poliakov i Čechov a pridávajú do ovčieho mlieka kravské a to dokonca 1:1 a vyrábajú pančovanú ovčiu hrudku a taká je i žinčica.Ceny nezmenili,kontrola viazne resp.t.č.nie je žiadna,naši veterinári majú iné starosti,vyrábali kausy pre mediálnu vojnu nepodareného Simona.Treba to zastaviť,lebo dôveryhodnosť sa obnovuje ťažko a dlho!
 

 

A kde je problem? Ked budu miesat, tak Im to za chvilu nikto nekupi, znizia cenu a v Tescu predaju vsetko. A zanikne posledny dobry slovensky potravinarsky vyrobok.
 


Už ste čítali?